Ασφάλεια ηλεκτρονικού εμπορίου

Ασφάλεια ηλεκτρονικού εμπορίου
Η ασφάλεια των συναλλαγών παραμένει το μεγάλο ζητούμενο στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου. Πρόσφατη έρευνα καταδεικνύει ότι 1 στους 6 online καταναλωτές στην Ελλάδα θεωρεί ότι υπάρχει πρόβλημα με την ασφάλεια και προστασία των προσωπικών του δεδομένων.

Κάνοντας λόγο για προσωπικά δεδομένα δεν εννοούμε μόνο τα στοιχεία πιστωτικών καρτών, αλλά και ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες που μπορεί να εισάγει κάποιος σε μια απλή φόρμα παραγγελίας ή επικοινωνίας , όπως ονοματεπώνυμο, email, τηλέφωνο, διεύθυνση κτλ.

Στην χώρα μας ειδικά , η ασφάλεια των ηλεκτρονικών πληρωμών αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κριτήρια που επηρεάζει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών προς ένα ηλεκτρονικό κατάστημα και άρα και την αγοραστική του διάθεση από αυτό σύμφωνα με την ετήσια έρευνα ηλεκτρονικού εμπορίου 2014-2015.

Εδώ λοιπόν έρχεται το SafeSite.Gr για να αναδείξει ότι το ηλεκτρονικό σου κατάστημα ή απλά η ιστοσελίδα σου είναι ένα ασφαλές μέρος για shopping ή και ένα αξιόπιστο σημείο πληροφόρησης. Τα βήματα που ακολουθεί το SafeSite.Gr είναι απλά.

Εγκαθιστούμε ή επιβεβαιώνουμε το υπάρχον SSL πιστοποιητικό σας.
Ο ρόλος ενός SSL πιστοποιητικού είναι να προστατεύει και το site και τους επισκέπτες σας από κακόβουλους χρήστες, ( hackers ) , δημιουργώντας μια κρυπτογραφημένη σύνδεση ανάμεσα στο server που φιλοξενείται το site σου και στον browser που χρησιμοποιεί ο χρήστης. Χάρη στο SSL όλες οι πληροφορίες, που ανταλλάσσονται, κρυπτογραφούνται, με αποτέλεσμα ακόμα και αν αυτές διαρρεύσουν να μην είναι αναγνώσιμες.

Κάποιοι ήδη έχουν προχωρήσει σε αυτό το βήμα. Τι περισσότερο όμως έχει να προσφέρει το SafeSite.Gr ;

Domain Validation (DV) > Βασική προστασία και πιστοποίηση ιδιοκτησίας domain, ιδανικό για μικρά sites, blogs και φόρμες επικοινωνίας μέσα από ένα Ελληνικό Οργανισμό που λειτουργεί σαν Έμπιστη Τρίτη οντότητα με τον οποίο μπορεί να επικοινωνήσει άμεσα για να διασφαλίσει την κυριότητα του domain name κάτι που για λόγους απόρρητους δεν μπορεί να κάνει με την αρμόδια κρατική αρχή ( ΕΕΤΤ)
Organization Validation (OV) > Πιστοποίηση ιδιοκτησίας domain & εταιρίας, ιδανική για επιχειρήσεις με online παρουσία με την αυτή λογική.
Extended Validation (EV) > Εκτεταμένη προστασία η οποία αναφέρει τα βήματα ασφάλειας στα οποία έχει προχωρήσει ο ιδιοκτήτης του eshop ( π.χ. ssl , live firewall κ.α. ) αλλά και ότι τηρεί όλες τις πρακτικές εκείνες που τα χρηστά ήθη και έθιμα στην χώρα μας αλλά και στην Ε.Ε. απαιτούν για το ηλεκτρονικό επιχειρείν.
Μπορείτε να διαβάσετε τα προαπαιτούμενα εδώ

Γιατί όπως λέει και το ρητό. Η γυναίκα του Καίσαρα δεν οφείλει μόνο να είναι τίμια αλλά και να το δείχνει. Κάτι που το safesite.gr κάνει με απόλυτο , ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο για λογαριασμό σας.